Mijn verhaal

Ik hield nooit echt van mezelf. Wanneer dat precies begon weet ik niet meer, maar toen ik 8 jaar oud was stond mijn leven op zijn kop. Ik kreeg de diagnose Diabetes type 1. ‘Mama, waarom ik?’, snikte ik.

Ik moest mezelf injecteren en mijn bloedsuikerspiegel meten door in mijn vinger te prikken. Ik moest ineens met zoveel rekening houden. Het was het begin van een compleet nieuw leven.

Ik probeerde mijn diabetes zo goed mogelijk onder controle te houden. Maar het gaat niet alleen daarom, je hebt ook met zoveel verschillende emoties te maken. Ik voelde me anders. Ik vroeg mezelf: ‘Waarom heb ik dit? Waarom verdien ik dit?’

De strijd en constante focus op mijn eten en bloedsuikerspiegel leidden in mijn tienerjaren tot een eetstoornis: boulimia. Ik verloor mezelf volledig en had een bloedhekel aan mijn lichaam.

Diep van binnen voelde ik me ongelukkig. Ik vond mezelf het niet waard en voelde me niet goed genoeg. Ik zat vast in een cyclus van negatieve gedachtes, emoties en gedrag. Waarom hield ik niet van mezelf en waarom kon ik mezelf niet accepteren?

Ik gaf toe dat ik een probleem had. Ik stopte met school en ging naar een kliniek gespecialiseerd in eetstoornissen. Therapie kostte mij een jaar en ik leerde om de controle terug te krijgen in mijn omgang met eten.

 

Op mijn 21e was ik klaar voor een nieuw avontuur. Ik besloot naar een eiland in het Caribisch gebied te verhuizen waar ik ontzettend veel van het leven heb leren genieten.

Maar… Ik had nog steeds moeite met mezelf en mijn lichaam te accepteren. Ik schaamde me om mijn insulinepomp zichtbaar op het strand te dragen en ik wilde niet de hele dag door aan mijn diabetes denken. Ik voelde mij anders. Alles wat ik wilde was gewoon jong en vrij zijn…

Mijn leven kreeg plotseling een andere wending toen ik een relatie kreeg en ongepland zwanger raakte. Mijn arts zei dat het beter was om de baby niet te houden aangezien mijn diabetes niet goed gereguleerd was. Meteen had ik dit gevoel van ‘anders zijn’ weer. Waarom kan ik niet ‘gewoon’ zwanger? Het was dan ook een moeilijke beslissing om het kindje niet te houden…

Niet veel later eindigde deze relatie op een zeer traumatische manier. Dingen die ik voorvoelde maar waar ik de vinger niet eerder op kon leggen, werden werkelijkheid. Mijn partner was niet de persoon die ik dacht dat hij was. Ik ben geestelijk mishandeld en hij heeft zich geuit op een agressieve manier.

Ik verloor de totale verbinding met mezelf. Ik was doodsbang en voelde mij niet langer veilig. Ik vluchtte terug naar Nederland en nam na 6 jaar afscheid van mijn leven op het eiland.

Deze traumatische gebeurtenis heeft een enorme impact op mijn leven gehad. De doodsangst die ik had uitgestaan had ervoor gezorgd dat ik leed aan chronische nervositeit. Stress, angst en hyperventilatie was ineens de normale gang van zaken. Ik kon mij niet meer openstellen en werd hierdoor nog onzekerder. Ik wist dat ik hulp nodig had om dit een plek te geven.

Het bracht mij op een reis naar zelfliefde en acceptatie en maakte een enorme transformatie door.

Tijdens het verwerken van mijn trauma werd ik niet alleen geconfronteerd met wat er gebeurd was maar ook met mijn levenslange onzekerheid en afwijzing. Ik vond mezelf nooit goed genoeg en dacht dat de liefde niet voor mij was weggelegd. Was dit ook de reden dat ik terecht kwam in zo’n akelige relatie?

Tijdens deze persoonlijke reis kreeg ik een inzicht die mijn leven veranderde: ‘Tara, jij creëert jouw werkelijkheid…’

De overtuigingen die ik over mezelf en mijn leven heb die zorgen voor wat ik daadwerkelijk in mijn buitenwereld zie.

Ik begon aan mijn overtuigingen te werken en liever voor mezelf te worden. Ik veranderde mijn manier van denken en verving negatieve gedachtes voor positieve gedachtes.

Ik begon te begrijpen dat alles wat je denkt, voelt en uitstraalt, je terug krijgt in de realiteit. 

Ik raakte in aanraking met de wet van aantrekking en andere universele wetten en begon dit toe te passen in mijn leven. Mijn leven veranderde binnen 1 jaar in een handomdraai.  

Ik manifesteerde de liefde van mijn leven. Ik doorbrak mijn omzetplafond. Ik manifesteerde dat ik uit loondienst ging en kon werken en reizen tegelijk. En nog zoveel meer…  

Ik kan nu zeggen dat ik onvoorwaardelijk van mezelf houd en geniet van het leven met alles wat ik heb. 

Er is niets waardevoller dan mijn kennis over te dragen aan mensen die klaar zijn om hun leven in te richten zoals zij dat willen. Die voor hun dromen en doelen willen gaan met meer zelfliefde en zelfvertrouwen. Die er klaar voor zijn om hun eigen touwtjes in handen te nemen. Die open staan voor de wonderen van het universum en het manifesteren een ‘way of life’ willen maken.

Verander wat je gelooft en je verandert je leven. Ik ben het levende bewijs. 

Ben je klaar voor magie in je leven? Boek jouw gratis kennismakingsessie. 

Leuke weetjes over Tara

Je gaat toch nog niet weg?

Maar als je gaat, laat dan hier je email adres achter, zodat ik je op de hoogte kan houden.

Bedankt,
Tara