Zoeken
  • Tara

'Ik ben niet goed genoeg!'

Bijgewerkt op: 10 sep 2020

‘Ik ben niet goed genoeg, niet leuk genoeg, niet knap genoeg, niet dun genoeg’


Ik kon mezelf vroeger helemaal gek maken met deze gedachtes. Ik liep maar op mijn tenen omdat ik dacht dat ik niet genoeg zou zijn. Maar voor wie? Of voor wat?


Ik geloof dat ieder van ons zich er schuldig aan maakt. Waarom zijn we altijd zo bezig met wat een ander van ons vind? Wat als we nou veel meer bezig waren met wat we leuk vinden van onszelf?


Als ik onzeker ben over mezelf probeer ik bewust te zijn van het feit dat mensen niet altijd iets over mij denken. En de mensen die wel iets over mij denken, zijn weer bezig met wat anderen over hun denken. Klinkt heel grappig eigenlijk!


Daarnaast als mensen echt iets over me denken, dan is dat omdat iets ze triggert. Omdat ik wel iets doe wat zij niet durven bijvoorbeeld. Eigenlijk een complimentje waard dus!


En als laatste... niet iedereen hoeft mijn vriend te zijn. Ik bepaal zelf wie ik toelaat in mijn cirkel en bij wie ik zo heerlijk mezelf kan zijn. De wereld vergaat echt niet als iemand mij niet leuk vind.


Ik ben wel benieuwd wie zich hierin herkent! Laat jij je beïnvloeden of tegenhouden omdat je bang bent voor wat anderen over je denken?

I'm not good enough!


"I'm not good enough, not nice enough, not pretty enough, not thin enough..."


I used to drive myself crazy with these thoughts. I've always thought I wouldn't be good enough. But for who? Or for what?