_DSC5412k2_edited_edited.jpg

Mijn verhaal

Ik hield nooit echt van mezelf. Wanneer dat precies begon weet ik niet meer, maar toen ik 8 jaar oud was stond mijn leven op zijn kop. Ik kreeg de diagnose Diabetes type 1. 'Mama, waarom ik?', snikte ik.

 

Ik moest mezelf ineens injecteren en mijn bloedsuikerspiegel meten door in mijn vinger te prikken. Ik moest ineens met zoveel rekening houden. Het was het begin van een compleet nieuw leven. 

 

Ik probeerde mijn diabetes zo goed mogelijk onder controle te houden. Maar het gaat niet alleen daarom, je hebt ook met zoveel verschillende emoties te maken. Ik voelde me anders. Ik vroeg mezelf: ‘Waarom heb ik dit? Waarom verdien ik dit?’

 

De strijd en constante focus op mijn eten en bloedsuikerspiegel leidden in mijn tienerjaren tot een eetstoornis: boulimia. Ik verloor mezelf volledig en had een bloedhekel aan mijn lichaam.

 

Diep van binnen voelde ik me ongelukkig. Ik vond mezelf het niet waard en voelde me niet goed genoeg. Ik zat vast in een cyclus van negatieve gedachtes, emoties en gedrag. Waarom hield ik niet van mezelf en waarom kon ik mezelf niet accepteren?

 

Ik gaf toe dat ik een probleem had. Ik stopte met school en ging naar een kliniek gespecialiseerd in eetstoornissen. Therapie kostte mij een jaar en ik leerde om de controle terug te krijgen in mijn omgang met eten.

_DSC4359k2.JPG
_DSC4591k2_edited.jpg

Op mijn 21e was ik klaar voor een nieuw avontuur. Ik besloot naar een eiland in het Caribisch gebied te verhuizen waar ik ontzettend veel van het leven heb leren genieten. 

 

Maar... Ik had nog steeds moeite met mezelf en mijn lichaam te accepteren. Ik schaamde me om mijn insulinepomp zichtbaar op het strand te dragen en ik wilde niet de hele dag door aan mijn diabetes denken. Ik voelde mij anders. Alles wat ik wilde was gewoon jong en vrij zijn...

 

Mijn leven kreeg plotseling een andere wending toen ik een relatie kreeg en ongepland zwanger raakte. Mijn arts zei dat het beter was om de baby niet te houden, aangezien mijn diabetes niet goed gereguleerd was. Meteen had ik dit gevoel van ‘anders zijn’ weer. Waarom kan ik niet gewoon zwanger zijn zoals de ‘meeste’ vrouwen? Het was dan ook geen makkelijke beslissing...

 

Niet veel later eindigde deze relatie op een zeer traumatische manier. Dingen die ik voorvoelde, maar waar ik de vinger niet eerder op kon leggen, werden werkelijkheid. Mijn partner was niet de persoon die ik dacht dat hij was. Ik ben geestelijk mishandeld en hij heeft zich geuit op een agressieve manier.

 

Ik verloor de totale verbinding met mezelf. Ik was doodsbang en voelde mij niet langer veilig. Ik vluchtte terug naar Nederland en nam na 6 jaar afscheid van mijn leven op het eiland.

Deze traumatische gebeurtenis heeft een enorme impact op mijn leven gehad. De doodsangst die ik had uitgestaan had ervoor gezorgd dat ik leed aan chronische nervositeit. Stress, angst en hyperventilatie was ineens de normale gang van zaken. Ik kon me niet meer openstellen en werd hierdoor nog onzekerder. Ik wist dat ik hulp nodig had om dit een plek te geven. 

Het bracht mij op een reis naar zelfliefde en acceptatie en maakte een enorme transformatie door.

 

Tijdens het verwerken van mijn trauma werd ik niet alleen geconfronteerd met wat er gebeurd was, maar ook met mijn levenslange onzekerheid en afwijzing. Ik vond mezelf nooit goed genoeg. Was dit ook de reden dat ik terecht kwam in zo’n akelige relatie?

 

Ik leerde mezelf kennen. Ik begon liever voor mezelf te worden en veranderde mijn manier van denken.

Ik verving negatieve gedachtes voor positieve gedachtes.

Ik begon te begrijpen dat alles wat je denkt, voelt en uitstraalt, je terug krijgt in de realiteit. Ik begon het leven weer leuk te vinden en eindelijk, na al die jaren, begon ik langzaam van mezelf te houden.

Ik kan zeggen dat ik nu een leven heb waar ik van houd. Ik heb mijn diabetes geaccepteerd, boulimia overwonnen en mijn trauma een plek gegeven. Ik houd van mezelf en ik geniet van het leven met alles wat ik heb. 

 

Er is niets waardevoller dan een helpende hand bieden aan mensen die dit nodig hebben. Die je net even dat steuntje in de rug kan geven, een luisterend oor kan bieden of hun gezien en geliefd laten voelen. Ik weet hoe belangrijk dit kan zijn. En daarom ben ik opgeleid tot een gekwalificeerd coach, zodat ik mijn levenservaring, wijsheid en handvatten kan delen met jou, zodat ook jij gelukkig kan zijn... 

_DSC4397k2_edited.jpg
LEUKE WEETJES over Tara
  • Ik ben gediplomeerd Holistisch Coach.

  • Ik dans bachata sensual en zit in een showteam! (you-tuben maar!)

  • Ik heb een liefde voor katten!

  • Ik houd van woordgrapjes!

  • Ik heb altijd pakjes chocolademelk bij me voor het geval ik een lage bloedsuiker heb!